50 χρόνια Barbie

Τα 50 χρόνια της διάσημης κούκλας Barbie γιορτάζονται φέτος. Ήδη η βιομηχανία της μόδας έχει επενδύσει στο πρόσωπο της ξανθιάς αφού την έχουμε δει με μικροσκοπικά Louboutin ψιλοτάκουνα, ενώ στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης θα κάνει πασαρέλα. Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Fashion Week Daily, διάσημοι σχεδιαστές όπως η Diane Von Furstenberg θα δανείσουν το ταλέντο τους για τη δημιουργία ρούχων εμπνευσμένα από τη Barbie. Τα υψηλής ραπτικής ενδύματα θα συνοδεύονται από συλλογή κοσμημάτων και accessoires του οίκου Bulgari.

Σημειώνεται ότι ο οίκος Bulgari έχει τη δική του επέτειο φέτος. Πρόκειται για τα 125κοστά γενέθλια από την ίδρυσή του. Για το λόγο αυτό, στις 20 Μαΐου 2009 θα γίνουν τα εγκαίνια μιας μεγάλης έκθεσης στο Palazzo delle Esposizioni της Ρώμης. Τα έσοδα της έκθεσης θα δοθούν για την καμπάνια Save the Children "Rewrite the Future". Στόχος είναι η χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για 8 εκατομμύρια παιδιά που βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές.



Για την επέτειο της Barbie θα κυκλοφορήσει portfolio με φορεμένες τις διάσημες δημιουργίες. Η επιμέλεια της φωτογράφησης είναι του Fabrizio Ferri.

PeAn ChKa

He is an Informatics teacher and She is a nursery teacher. They both share their love for design and arts.