Athens Video Art Festival 2009



Ήρθε η ώρα για τους δημιουργούς των ψηφιακών μέσων να δραστηριοποιηθούν ξανά και να δηλώσουν συμμετοχή στο Athens Video Art Festival, τον δραστήριο καλλιτεχνικό θεσμό που αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Το Athens Video Art Festival είναι το επίσημο φεστιβάλ της Ελλάδας στον τομέα της video art, ενώ φροντίζει συγχρόνως να καλύπτει τις απαιτήσεις ανθρώπων από όλο το φάσμα της δημιουργίας. Στην πορεία του έχει κερδίσει καλλιτέχνες, φορείς και κοινό, το οποίο δίνει μαζικά το παρόν του κάθε χρονιά. Μέσα απο την πολύπλευρη δράση του, το Athens Video Art Festival αποτελεί τόπο προώθησης και συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δημιουργούς και τις διοργανώσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Κάθε χρόνο το Athens Video Art Festival εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και θέτει νέους στόχους ανεβάζοντας τον πήχη ψηλότερα, αναδεικνύει τον ακαδημαϊκό του χαρακτήρα και τον ενισχύει μέσω σημαντικών αφιερωμάτων και συνεργασιών, προσφέρει κίνητρα για δημιουργία στην καλλιτεχνική κοινότητα, παρουσιάζει τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις στον τομέα των ψηφιακών μέσων και τις επικοινωνεί με το ευρύ κοινό.

Φέτος γιορτάζει τα πέντε του χρόνια και στοχεύει πιο ψηλά από ποτέ. Κτίζει στις τέσερις εξαιρετικά επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις του και ετοιμάζει την πιο εντυπωσιακή έκδοση του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Σε αυτή την μεγάλη γιορτή του ψηφιακού πολιτισμού, σε καλεί να συμμετάσχεις* στις εξής κατηγορίες: video art, animation, digital image, web art και installation art.

Προσκεκλημμένοι στη δημιουργία είναι καλλιτέχνες απο όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την 15η Φεβρουαρίου 2009.

Το Athens Video Art Festival διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Multitrab Productions, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

* [ Στην περίπτωση της συμμετοχής στην κατηγορία video art και animation, η μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια του έργου είναι 15 λεπτά. Το video πρέπει να υποβληθεί σε μορφή DVD VIDEO (PAL) ή αρχείο video (σε μορφή avi, mpeg ή quicktime, μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος file 1 Gb). Οι καλλιτέχνες έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν με περισσότερα από ένα έργα εφόσον αυτά δεν ξεπερνούν τα τέσσερα. Ξεχωριστή φόρμα συμμετοχής πρέπει να συμπληρωθεί για το κάθε έργο. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. ]

Περισσότερες πληροφορίες και ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στο http://www.athensvideoartfestival.gr

PeAn ChKa

He is an Informatics teacher and She is a nursery teacher. They both share their love for design and arts.