Έκθεση Cartier στο Πεκίνο - Cartier exhibition in Beijing






Από τις 5 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2009 ο οίκος Cartier διοργανώνει μια έκθεση στο Μουσείου του Παλατιού στο Πεκίνο.

Πάνω από 350 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου αρχείων που χρονολογούνται από την ίδρυση του οίκου Cartier εκθέτονται με ορισμένα από αυτά να έχουν επιλεγεί ειδικά για να αναδείξουν την Κινέζικη επιρροή στις δημιουργίες του οίκου Cartier που αντιπροσωπεύουν τους ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ του οίκου και της Άπω Ανατολής.

Ένας από τους πιο όμορφους θησαυρούς είναι η καρφίτσα ρολόι με το μοτίβο του πάνθηρα που κατασκευάστηκε στα εργαστήρια του οίκου Cartier στο Παρίσι το 1915 (βλέπε φωτο 4).

Άλλο ένα μοναδικό κομμάτι που κόβει την ανάσα είναι το ρολόι Large Portique Mystery (βλέπε φωτο 3) που χρονολογείται πίσω στο 1923.
Το ρολόι είναι κατασκευασμένο από πλατίνα, χρυσό και διαμάντια κοπής τριαντάφυλλου, και είναι το πρώτο από μια σειρά 6 ρολογιών που είχαν το σχέδιο της Πόρτας του Ναού Shinto (portique). Χρονολογείται στα 1923-1925.

From September 5th to November 22nd 2009 Cartier organises an exhibition at the Palace Museum in Beijing.

More than 350 items, including archives dating from the founding of Cartier house are exhibited with some of them selected especially to highlight the Chinese influence on Cartier creations representing the bonds existing between Cartier and the Far East.

One of the beautiful treasures is the Panther-Pattern watch brooch from Cartier Paris 1915.

Another striking piece is the Large Portique Mystery clock that dates back to 1923.
The clock made from platinum, gold and rose-cut diamonds, was the first in a series of 6 in the form of the Shinto “Shrine Gate” (portique), all of which were made by Cartier from 1923-1925.

PeAn ChKa

He is an Informatics teacher and She is a nursery teacher. They both share their love for design and arts.