Ποια είναι η Τσιάκι Κουριγιάμα;



Την γνωρίσαμε στο Kill Bill vol.1 το 2003 σαν GoGo Yaburi, την "ατσαλάκωτη" μαθήτρια της γιάκουζα με τις δολοφονικές τάσεις, οι σινεφιλ βέβαια την γνωρίζουν από παλιότερα γιατί στο πρόσωπό της βλέπουν την Takako Chigusa στο Battle Royale την ταινία που απαγορεύτηκε στην Αμερική λόγω του splatter χαρακτήρα της. Εδώ είναι και το παράλογο της χώρας αυτής που απαγορεύει ταινίες αλλά που δε διστάζει να διακινεί μέσω του Ιnternet τα κατορθώματά της με τον απαγχονισμό του Saddam Hussein. Και μη χειρότερα να λέμε...




Όπως και να το κάνουμε η Chiaki Kuriyama πλέον ενηλικιώθηκε και γίνεται ακόμη καλύτερη, ένας ανατέλλων αστέρας από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1984 (της ρίχνω μια δεκαετία!!!) στην περιφέρεια Ιμπαράκι της Ιαπωνίας ενώ τη δεκαετία του 90 σαν παιδί έκανε το μοντέλο σε διάφορα περιοδικά παιδικής μόδας.



Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το ξεκινά το 1999 με την ταινία τρόμου Shikoku και ακολουθούν το Battle Royale του Fukasaku και το Ju-on το 2000. Ακολουθεί η επιτυχία του Kill Bill και το μέλλον έχει συνέχεια.



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της.

PeAn ChKa

He is an Informatics teacher and She is a nursery teacher. They both share their love for design and arts.